Hyra ut bostaden

Hyra ut bostaden

Vi är specialister på uthyrning och förvaltning av din bostad

1. Hembesök när du ska hyra ut bostaden

Vi startar alltid i den mån det är möjligt med ett hembesök när du ska hyra ut bostaden. På så sätt får vi den bästa uppfattning om er bostad och kan på bästa och effektivaste sätt förbereda en lyckosam marknadsföring. Vi kan också på ett närmare sätt presentera vår tjänst. Naturligtvis utgår inget arvode för detta.

2. Marknadsföring

Nä du ska hyra ut bostaden din är det viktigt med en effektiv marknadsföring, den sköter vi. Behövs fotografering ordnar vi självklart det. Vi sköter visningar. Vi gör kontrollerar och ekonomiskt status, gör kreditupplysning & inhämtar referenser på tilltänkta hyresgäster.

3. Avtal

Vi tar hand om hela processen med avtal och ser till att detta skrivs på rätt sätt och att eventuella bilagor är bifogade.

4. Besiktning

Vi gör besiktning av bostaden innan hyresgästen flyttar in för att säkerställa eventuellt onormalt slitage när hyresgästen flyttar ut.

5. Överlämning

Vi finns med vid överlämnande av bostad och ser till att nycklar kvitteras och att hyresgästen känner till hur bostaden och des funktioner fungerar. Ett bra tips är att du som hyresvärd förbereder en liten manual. Det brukar förenkla betydligt när hyresgästen sedan bor i bostaden.

6. Förvaltning

Nu när hyresgästen flyttat in och allt är i sin ordning kan det ibland uppstå problem som behöver åtgärdas på ett eller annat sätt. I våran tjänst ingår förvaltning vilket innebär att vi tar emot felanmälan och åtgärdar det som behöver åtgärdas.

Vi finns med i processen under hela uthyrningen. Om det skulle hända att hyresgästen säger upp sitt avtal innan ni tänkt återta bostaden ser vi naturligtvis till att jobba för att hitta en ny hyresgäst. Vi börjar då om vårt arbete med ny marknadsföring, nya visningar, nya kontroller och nya avtal. Vi gör med andra ord allt, kan de bli bättre?

 

 

Våra priser     Hembesök

Ska du hyra ut bostaden?

Som hyresvärd är det mycket att tänka på för att lyckas väl med en trygg och säker uthyrning Ofta krävs hårt arbete, envishet, engagemang, kunskap om hyresmarknaden och en omfattande erfarenhet.

För att vara säker på att din uthyrning ska bli lyckad måste du förbereda dig väl och samtidigt ta reda på vilka regler som gäller för just din uthyrning. Skillnader finns i utformning av exempelvis hyresavtal, hyressättning eller regler om besittningsskydd om du hyr ut en villa, bostadsrätt eller hyreslägenhet. Viktigt är att tänka igenom vilken typ av hyresgäst du söker och sedan utforma annonser och marknadsföring mot rätt målgrupp. En väl förberedd marknadsföring kommer spara dig mycket tid och möda och besvär.

En mycket viktig del i arbetet med uthyrningen är att också finna rätt hyresgäst.  Gör noggranna kontroller och inhämta referenser, arbetsgivarintyg och kreditupplysning.

Hyra ut bostaden – Trygg Andrahandsuthyrning sedan 1994

Vi på Glob Fastigheter har sedan 1994 arbetat med just detta, vilket genom åren givit oss en bred och gedigen kunskap som vi på Glob Fastigheter gärna delar med oss av.

Vår tjänst för uthyrning och förvaltning startas alltid med ett gratis och förutsättningslöst hembesök där vi på bästa sätt får rätt uppfattning om er bostad och där vi lättare kan svara på era eventuella frågor och berätta vad som man bör tänka på inför och under en uthyrning. Vi kan också lättare gå igenom checklistor och marknads analyser som ligger till grund för en lyckad uthyrning.

Vår tjänst innebär en totallösning och är perfekt för dig som exempelvis jobbar eller studerar utomlands eller på annan ort.

Vi sköter allt från marknadsföring, att ta hand om intresseanmälningar, kontrollerar  hyresgäster, boka och följa med på visningar, hjälpa till med kontrakts förfarandet och innan någon flyttar in utföra en skriftlig besiktning som kompletteras med bilder. Nu flyttar hyresgästen in och du kan lugnt luta dig tillbaka och låta oss på Glob Fastigheter sköta resten.

Vi på Glob Fastigheter kommer sedan under hela uthyrningen finnas till hand för er och vara behjälplig med de mesta som kan hända vid en uthyrning. Det kan vara att hyresgästen säger upp sig, en vitvara slutar fungera, ett avlopp blir stopp eller kanske en värme panna slutar fungera.  Ja problemen kan bli av varierande slag och då är det skönt både som hyresvärd att kunna slappna av och veta att någon kan lösa ett uppkommet problem,  men även för hyresgästen är det en trygghet i att kunna vända sig till någon framförallt om det är några problem som uppkommer och behöver lösas.

Kunderna (tilltänkta hyresgäster) kan bestå av både företag och privatpersoner och dem kan komma dels får från vårt stora kontaktnät av företag, ambassader och organisationer som vi under åren byggt upp eller dels från en omfattande marknadsföring som vi regelbundet arbetar med. Det viktiga är att företaget eller privatpersonen som hyr er bostad är kreditvärdig, fri från betalningsanmärkningar och kan visa en seriös livsstil.

Rutin och erfarenhet ger en lyckad uthyrning

Efter lång erfarenhet och omfattande rutin från tidigare uthyrningar vet vi på Glob Fastigheter vad som krävs för att lyckas väl med sin andrahandsuthyrning.

Som hyresvärd vill man alltid känna sig trygg och säker när man hyr ut sin bostad, särskilt om man dessutom kanske ska flytta utomlands eller till annan ort. Då är de extra viktigt att man har rätt hyresgäst som man kan lita på och som man vet betalar hyran i tid och dessutom tar hand om bostaden så som sin egen.

Vi har ända sedan starten 1994 hjälpt tusentals fastighets och lägenhetsinnehavare med uthyrning och förvaltning av deras lägenheter, villor, radhus och hyresfastigheter vilket givit oss en omfattande kunskap och erfarenhet om hyresmarknaden.

Glob Fastigheter vet vad som krävs för ett lyckat resultat

Vi på Glob Fastigheter vad som krävs för att lyckas med sin uthyrning, både i tid och engagemang. Naturligtvis är omfattande rutin, hårt arbete och effektiv marknadsföring grunden för en lyckad andrahandsuthyrning men även envishet, kunskap om hyresmarknaden och en omfattande erfarenhet från tidigare uthyrningar hörnstenar för en lyckad uthyrning.

Vår långa erfarenhet borgar det för ett lyckat resultat när du ska hyra ut bostad via oss. Vi hjälper dig hela vägen från din första tanke på uthyrning till att hyresgästen flyttar ut.

Även när rätt hyresgäst finns på plats är arbetet som hyresvärd ofta inte slut här. Vad händer om hyresgästen säger upp sig, om någon vitvara går sönder, om värmen slutar fungera eller det blir stop i avloppet. Ja problemen kan bli många och då måste någon kunna åtgärda problemen. Med Glob Fastigheter som samarbetspartner löser vi allt detta, vilket är en trygghet för både hyresgäst och dig som hyresvärd.

Förvalta din bostad

Vi sköter hela uthyrningen från A-Ö

Som trygghet i vår tjänst finns vi alltid med från första tanken på uthyrning till att hyresgästen flyttar ut, vi finns med andra ord med under hela uthyrningen från start till mål vilket är en stor trygghet när man ska hyra ut sin bostad.

Med vår kompletta och trygga tjänst kan du alltså lugnt luta dig tillbaka och låta oss sköta hela jobbet när du ska hyra ut bostaden.

 • Vi börjar alltid med ett gratis hembesök där vi informerar om hur vi arbetar och ni kan lättare få svar på egna frågor eller funderingar. Vi får också rätt uppfattning om er bostad och kan även gå igenom hyresnivåer, avtal samt allt som berör er uthyrning.

 • Vi samlar då även in information till underlag för en bra marknadsföring.

 • Vi ordnar fotografering och eventuella planskisser om det behövs

 • Vi annonserar och marknadsför där vi vet att kunderna finns och vi bearbetar egna kundregister, företag och ambassader som vi regelbundet arbetar med.

 • Vi tar hand om alla inkomna intressenter och kontrollerar dessa mot en uppsatt profil och ekonomisk bakgrund.

 • Vi sköter bokade visningar med oss närvarande.

 • Vi hjälper till med eventuella ansökningar om godkännande för andrahandsuthyrning till BRF eller hyresvärd för uthyrning av lägenheter.

 • Vi hjälper till med kontraktshantering så att dessa upprättas på rätt sätt och med eventuella bilagor

 • Vi hanterar deposition på rätt sätt.

 • Innan en hyresgäst flyttar in i er bostad upprättar vi ett besiktnings protokoll som kompletteras med bilder för att dokumentera standard och skick.

 • När det är dags för tillträdesdag finns Glob Fastigheter närvarande.

 • När sedan hyresgästen flyttat in finns vi med hela vägen till att ni inte vill eller ska hyra ut längre. Vi förvaltar din bostad under hela uthyrningsperioden vilket innebär att vi ordnar allt som kan hända medans uthyrningen pågår. En trygghet för både uthyrare och hyresgäst.

Ni som fastighetsägare/bostadsinnehavare är dock alltid med i processen i den mån ni vill eller kan.

Hyra ut bostaden – Förvaltning och fullservice under hela uthyrningen

När nu hyresgästen flyttat in är ofta bara halva jobbet gjort. Vad händer om hyresgästen säger upp sig, en tvättmaskin går sönder och jag själv kanske är utomlands eller på annan ort. Inga problem, vi finns med under hela uthyrningen vilket innebär att vi löser eventuella uppkomna problem och finns alltid med som stöd för både dig och hyresgästen.

Hyresgästen kontaktar alltid oss vid exempelvis uppsägning, om något fel har uppstått eller frågor dyker upp. Kanske har en tvätt – eller diskmaskin gått sönder, en värmepump slutat fungera eller en toalett börjat läcka. Ja, problem kan bli många och av varierande slag och då finns vi alltid behjälpliga för att lösa uppkomna problem.  Ni kan med andra ord bara vänta på hyran och lugnt luta er tillbaka och låta Glob Fastigheter ta hand om hela uthyrningen.

Endast uthyrning när du ska hyra ut bostaden

Om ni enbart vill eller behöver hjälp med uthyrning av er bostad och inte vill att vi finns med under hela uthyrningen kan vi precis som i vår fullservice och förvaltning sköta enbart uthyrningsprocessen med marknadsföring, bokade visningar, kontroller av hyresgäster, besiktningar och kontraktsförfarande. När annons och marknadsföring börjar skörda frukt tar vi hand om alla inkommande intressenter och matchar dem mot just ditt objekt. Vi bokar visningar och när rätt hyresgäst är funnen gör vi kontroller med kreditupplysning och eventuellt arbetsgivarintyg på tilltänkt hyresgäst. Vi kan alltid skräddarsy en lösning som passar just ert behov.

Förbered din uthyrning och boka redan idag ett kostnadsfritt hembesök, där vi på
Glob Fastigheter berättar mer om hur just du lyckas bäst med din uthyrning.

Vill du ta din andrahandsuthyrning till en helt ny nivå?

Vill du dessutom hyra ut din bostad tryggt, säkert och enkelt? Då ska du boka ett gratis hembesök där vi berättar hur de går till.

BOKA DITT HEMBESÖK HÄR

Compare

Enter your keyword